Eerste lichting verlaat Saina Primary School

door Jetteke Peeters (reacties: 0)

Eerste lichting Saina Primary studeert af

Eind 2014 heeft de eerste lichting kinderen op Saina Primary School het eindexamen gedaan van de basisschool, de KCPE. De kinderen hebben hiervoor samen met de leraren hard gewerkt om zo hoog mogelijke scores te halen Er zijn regelmatig extra lessen geweest in de weekenden om te kinderen klaar te stomen. De vakken waarin ze examen hebben gedaan zijn Swahili, Engels, Mathematics, Social Studies en Science.

In januari waren daar dan eindelijk de resultaten. Saina Primary School heeft hierbij alle reden om trots te zijn, want van alle overheidsbasisscholen in Kajiado Country hebben zij de beste gemiddelde score behaald! Daarbij hebben zij ook nog eens een aantal privescholen ‘verslagen’. En als klap op de vuurpijl is ieder kind geslaagd! Een geweldige prestatie voor zo’n jonge school. Wij zijn dan ook enorm trots op Mr Parkanta (het schoolhoofd), alle leraren, Mevrouw Mumo en het schoolbestuur, en natuurlijk het allermeest op de kinderen!

Vanuit ons sponsorprogramma van de basisschool zijn Mary, Moraa, Alice, Wilson, Edwin en Ntimama dus ook geslaagd! Allen zijn toegelaten tot een middelbare school. Of ze allemaal gaan is nog niet zeker. De kosten hangen af van het type middelbare school waarop zij zijn toegelaten. National Schools zijn het duurst, maar geven ook het beste onderwijs. Indien een ouder de school niet kan betalen, zoekt hij naar een ‘goedkopere’ school of gaat het kind niet. Helaas gaan nog lang niet alle kinderen naar de middelbare school omdat het gewoonweg te duur is voor veel ouders. Omdat geld een noodzaak is, gaan veel kinderen dus werken. Jonge meisjes worden helaas vaak vroeg uitgehuwelijkt.

Veel ouders proberen met de middelen die ze hebben hun kind op een middelbare school te krijgen. Sommige ouders hebben deze middelen helaas niet. Saina Hope helpt hen. Lees hier verder over onze Moraa en Edwin. Zij zijn de eerste twee kinderen die met de hulp van Stichting Saina Hope naar de middelbare school gaan.

 

Ga terug

Reactie toevoegen