Keniase overheid gaat gratis maandverband uitdelen

door Jetteke Peeters (reacties: 0)

Mrs Mumo deelt maandverband uitGoed nieuws: De Keniase overheid heeft een wet aangenomen die meisjes de toegang geeft tot gratis maandverband. Zoals we al eerder schreven missen veel meisjes school tijdens hun menstruatie, doordat ze geen maandverband hebben. Een pakje kost ca. 1 dollar en aangezien families vaak van nog geen 2 dollar per dag moeten rondkomen, is dit iets dat ze gewoonweg niet kunnen betalen. Schattingen geven aan dat 20% van de meisjes schooldagen missen tijdens hun menstruatie. En nog een veel ergere statistiek: de helft van de meisjes in Nairobi hebben seks met oudere mannen in ruil voor geld zodat ze essentiële dingen zoals maandverband kunnen kopen.

Het Keniase Ministerie van Onderwijs heeft nu een wet opgesteld om meer meisjes op school te houden. Deze wet verplicht de overheid om geld toe te wijzen aan de plannen die al sinds 2011 bestaan en nu eindelijk uitvoering krijgen.

Stichting Saina Hope is in 2016 gestart met het kopen van maandverband voor de meisjes van Saina Primary. We gaan met ons project door totdat de overheid het overneemt. Omdat de toegewezen fondsen nog lang niet genoeg zijn om alle meisjes maandverband te geven, weten we niet op welke termijn dit zal zijn, maar wij gaan zolang door!

bron: One World

Ga terug

Reactie toevoegen